عوامل ایجاد قارچ ناخن را می شناسید؟
بسیاری از انواع قارچ ها به طور طبیعی در بدن ما به مقدار کم وجود دارند. اما وقتی این قارچ ها از کنترل ما خارج می شوند، مشکل ساز می شوند. علاوه بر این، می توانیم به عفونت های قارچی مبتلا شویم که به طور طبیعی در بدن ما وجود ندارد و بعداً به آن مبتلا می شویم. قارچ ناخن یک مشکل نسبتا شایع است که به دلیل چسباندن ناخن مصنوعی یا کاشت ناخن به ناخن های ما ایجاد می شود. در بیشتر موارد، این عفونت ها جدی نیستند و می توان آنها را با داروهای خانگی یا داروهای ضد قارچ درمان کرد.
این مطلب را نیز از دست ندهید: روش های طبیعی برای مراقبت از ناخن های شکننده
دلایل قارچ ناخن چیست؟
در افراد سالم و عادی، عفونت قارچی ناخن در درجه اول ناشی از عرق و رطوبت است.
یکی از مکان های اصلی انتقال و ایجاد قارچ ها دوش های عمومی در استخرها یا باشگاه های ورزشی است.
رفتن به سالن زیبایی برای مراقبت از ناخن یکی دیگر از دلایل ابتلا به قارچ ناخن است.
در صورت عدم استفاده از وسایل بهداشتی در این مراکز امکان انتقال و توسعه قارچ وجود دارد.
زندگی با فردی که این مشکل را دارد نیز می تواند باعث گسترش قارچ شود.
بر اساس مشاهدات، ورزشکاران بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به قارچ ناخن هستند، زیرا کفشهای تنگ و جورابهایی میپوشند که به پاهایشان میچسبد و ناخنهایشان در حین تمرین ضربه زیادی میخورد. به همین دلیل، قارچ ناخن در این افراد شایع است. علاوه بر این، ضربات مزمن می تواند ناخن ها را ضعیف کرده و خطر ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش دهد.
افزایش سن و ابتلا به برخی بیماری ها نیز احتمال ابتلا به قارچ ناخن را افزایش می دهد.
بیماری ها مشکلاتی هستند که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می دهند و در نتیجه خطر ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش می دهند. به عنوان مثال می توان در مورد ایدز، انواع دیابت ، سرطان، پسوریازیس و غیره صحبت کرد. مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند استروئیدها می تواند اثرات مشابهی داشته باشد و منجر به عفونت قارچی شود.
این مطلب را نیز از دست ندهید: راه هایی موثر برای تقویت ناخن
تشخیص بیماری
معاینه فیزیکی به تنهایی راه خوبی برای تشخیص قارچ نیست.
انواع شرایط و مشکلات مشابه قارچ ناخن وجود دارند که بعضا ممکن است با قارچ ناخن اشتباه گرفته شوند. بنابراین، کار پزشکان در تشخیص تا حدودی دشوار است.
در واقع، مطالعات نشان می دهد که تنها 50 تا 60 درصد از تغییرات غیرطبیعی ناخن توسط قارچ ایجاد می شود. بنابراین انجام آزمایشات آزمایشگاهی برای تشخیص صحیح همیشه ضروری است. نمونه ای از ناخن با ایجاد سوراخ یا برداشتن قسمتی از آن، برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارسال می شود. در آزمایشگاه، نمونه آنالیز و پردازش می شود و توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) آزمایش می شود.
نمونه برداری و کشت تقریباً 6 هفته طول می کشد تا نتایج آزمایش مشخص شود. اما PCR فقط یک روز طول می کشد. با این حال، هزینه این آزمایش بالا است و بنابراین کمتر انجام می شود. در صورتی که نتیجه تست بیوپسی منفی باشد و علائم مشکوکی مانند زبری سطح ناخن، تغییر رنگ، سختی و شکنندگی وجود داشته باشد، برای تایید وجود یا عدم وجود قارچ باید آزمایش مجدد انجام شود. بسیاری از داروهای مورد استفاده برای درمان قارچ ناخن دارای عوارض جانبی هستند. پس در انتخاب پزشک و نوع درمان خود دقت کنید.
درمان بیماری
بسیاری از پزشکان می توانند این بیماری را درمان کنند. یک پزشک عمومی، متخصص پوست یا متخصص پا نیز می تواند این مشکل را درمان کند.
هر یک از این پزشکان می توانند قارچ ناخن را تشخیص دهند و داروی مناسب را برای درمان عفونت تجویز کنند.
سوهان زدن، کوتاه کردن و مراقبت از ناخن ها کمک زیادی به کاهش انتشار قارچ ناخن می کند و بنابراین بسیار توصیه می شود.
علاوه بر این، درد ناشی از فشار ناخن های ضخیم نیز با این مراقبت ها کاهش می یابد.
پمادها و داروهای موضعی معمولاً تأثیر کمتری نسبت به داروهای خوراکی دارند. این به این دلیل است که ناخن ها بسیار سخت جذب می شوند و تحت تأثیر داروهای موضعی قرار می گیرند.
علاوه بر این، برخی از مشکلات در پیگیری این درمان وجود دارد. معمولاً برای به دست آوردن نتیجه مثبت، چنین درمانی باید بیش از 1 سال ادامه یابد.
البته یکی از مزایای درمان موضعی عدم عوارض جانبی و تداخل سایر داروها است.