پیرسینگ چیست و کدام قسمت بدن رو میشه پیرسینگ زد؟!
پیرسینگ یکی از عمل های زیبایی است که به تازگی در جامعه ما مد شده است. انواع مختلفی از پیرسینگ وجود دارد که پرطرفدارترین آنها سوراخ کردن گوش، بینی، لب و ناف است. پیرسینگ یک عمل خطرناک است که به تجربه و دانش کافی نیاز دارد. به همین دلیل در صورت عدم رعایت بهداشت و مراقبت مناسب، احتمال عفونت، حساسیت و سایر عوارض وجود دارد.
پیرسینگ چیست؟
در واقع سوراخ کردن یا بریدن بخشی از بدن برای قرار دادن جواهرات است. کلمه انگلیسی پیرسینگ در لغت به معنای عمل سوراخ کردن است. اما امروزه علاوه بر مفهوم پیرسینگ بدن، به جواهرات و زیورآلاتی که به جای پیرسینگ قرار می گیرند، پیرسینگ نیز گفته می شود.
انواع پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ در قسمت های مختلف بدن مانند گوش، بینی، لب ها، گونه ها، پیشانی، دندان ها و زبان تا گردن، نوک سینه ها، ناف و حتی اندام تناسلی بدن انجام می شود. در زیر برخی از رایج ترین انواع پیرسینگ را معرفی می کنیم.
سوراخ کردن گوش
پیرسینگ گوش رایج ترین پیرسینگ بدن است. هزینه، درد و مدت زمان درمان این روش در مقایسه با سایر انواع پیرسینگ پایین است و در بین زنان، مردان بسیار محبوب است.
این مطلب را نیز از دست ندهید: برای خلاص شدن از شر جوش زیر پوستی چه کنیم؟
انواع پیرسینگ گوش چیست؟
- سوراخ کردن نرمه گوش
- سوراخ کردن نرمه عرض گوش
- لاله گوش
- غضروف گوش
- هلیکس گوش
- غضروف داخلی گوش
- سوراخ کردن گوش روک
سوراخ کردن بینی
سوراخهای بینی محبوبتر از گوش و سختتر از آن هستند. هنگام سوراخ کردن بینی، ممکن است یک یا هر دو سوراخ بینی سوراخ شده و یک قطعه جواهر کوچک یا یک حلقه ساده به آن وصل شود.
سوراخ های بینی دیگری هم هستند که خطرناکتر از سوراخ بینی هستند و معمولا افراد را عجیب و غریب جلوه می دهند. به عنوان مثال: در سوراخ کردن بینی، سوراخی در بافت نرم در مرکز بینی ایجاد می شود و حلقه ای وارد می شود. این نوع سوراخ کردن بینی نیاز به تجربه و مهارت بیشتری دارد. زیرا تیغه بینی در حین عمل پاره می شود و بافت بینی آسیب می بیند.
انواع دیگر پیرسینگ بینی عبارتند از:
- سوراخ کردن پره بینی: سوراخ کردن پره بینی در سمت چپ یا هر دو طرف
- سوراخ کردن سپتوم: ایجاد سوراخ در وسط و بافت بدون غضروف بین دو سوراخ بینی
- سوراخ کردن پل: سوراخ افقی یا عمودی قسمت بالایی بینی بین چشم ها
- سوراخ کردن بینی: سه سوراخ در دو لوب و وسط بینی در یک جهت و قرار دادن آویز میله ای
دوره درمان برای پیرسینگ بینی می تواند بین چند ماه تا یک سال باشد. این پیرسینگ نیاز به مراقبت زیادی دارد در غیر این صورت ممکن است عوارضی داشته باشد. خونریزی، تورم و خروج مایع چرکی از سوراخ های بینی از مهم ترین عوارض است. علاوه بر این، عفونت بینی بسیار خطرناک است و می تواند باعث مشکلات تنفسی شود.
پیرسینگ لب
پیرسینگ لب به دو نوع پیرسینگ لب دائمی و پیرسینگ موقت لب تقسیم می شود. در مدل موقت پوست سوراخ نمی شود و با کمک چسب مخصوص یا آهنربا مدل را روی پوست قرار می دهند. از طرفی در پیرسینگ لب دائمی، بافت لب در چند جا سوراخ می شود و حلقه یا نگینی تزئینی از آن آویزان می شود. پیرسینگ لب را می توان در بالا، کنار یا پایین لب انجام داد.
پیرسینگ لب کمتر از سوراخ کردن گوش و بینی رایج می باشد. اما عوارض و خطرات زیادی دارد. یکی از شایع ترین عوارض پیرسینگ لب خونریزی است. علاوه بر این، به دلیل قرار گرفتن سوراخ در نزدیکی دهان، خطر عفونت در این سوراخ بسیار زیاد است. از دیگر عوارض می توان به آسیب عصبی، کلوئید یا گوشت اضافی، خارش، آسیب به دندان ها و لثه ها و خطر ابتلا به بیماری های عفونی مانند هپاتیت و ایدز اشاره کرد.
پیرسینگ ناف
سوراخ کردن ناف احتمالاً دردناک ترین نوع پیرسینگ است، اما بسیار جذاب و پرطرفدار است. این نوع پیرسینگ به تقلید از فرهنگ قبایل آفریقایی در اروپا رواج پیدا کرد و سالهاست که در ایران مد شده است. در این پیرسینگ معمولاً در بافت لبه بالایی ناف سوراخ ایجاد می شود و حلقه تزئینی از آن عبور می کند. اعصاب زیادی در این ناحیه وجود دارد، بنابراین انجام سوراخ کردن ناف با نهایت دقت و مهارت بسیار مهم است. بنابراین اگر پیرسینگ ناف به درستی انجام نشود، درد زیادی ایجاد می کند. مدت زمان درمان پیرسینگ ناف نیز طولانی است و 6 ماه تا یک سال طول می کشد.
از دیگر انواع پیرسینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گونه
- ابرو
- دهان
- سینه
- گردن
- ترقوه
- لگنی
- دست و انگشت ها
- سرفیس
- مدیسون