هیالورونیک اسید چیست؟
با گذشت سن میزان هیالورونیک طبیعی بدن کمتر می شود و در نتیجه پوست بیشتر خشک می گردد. در نتیجه این خشکی پوست چروک های ریزی روی پوست پدید می آیند و این چروک ها به تدریج عمیق تر و بازتر می شوند. در نهایت این تغییرات باعث شل شدن بافت پوست و عمیق تر شدن چروک های صورت می شود. در این مقاله قرار است به شما بگوییم هیالورونیک اسید چیست و چه فایده ای برای پوست شما دارد.
هیالورنیک اسید چیست؟
هیالورونیک اسید به صورت طبیعی در ساختار بدن انسان وجود دارد و نقش آن حفظ رطوبت در سلولهای بدن است. هر مولکول این اسید در حدود هزار مولکول آب را حفظ میکند که باعث خاصیت کشسانی و ظاهر جوان پوست میشود. پس از تزریق با افزوده شدن به بخشهایی از پوست صورت که خاصیت کشسانی و جوانی خود را از دست داده، باعث بازگرداندن این علائم پیری می گردد. همچنین این نوع تزریق آثار جای زخمهای آکنه، آبله، سوختگیها و غیره را کاهش دهد.
هیالورونیک اسید جزو آن دسته از ترکیبات پوستی است که برای تمامی انواع پوست قابل استفاده و مفید است. تحقیقات نشان داده که پوستهای چرب در استفاده از محصولات هیالورونیک اسید رضایت بیشتری نسبت به پوستهای خشک دارند. نتیجه گرفتن از آن بلافاصله پس از انجام تزریق (که چند ثانیه طول می کشد) در پوست نمایان میشود، بدون آن که دستکاری مصنوعی در پوست به نظر بیاید و یا حالت چهره را عوض نماید. به دلیل مزایای متعدد این روش جوانسازی، تزریق اسید هیالورونیک انتخابی مناسب برای بازگرداندن جوانی پوست صورت، کاهش خطوط صورت و علائم زخمها است.
کاربرد هیالورونیک اسید در جوانسازی چیست؟
این اسید کارایی بسیار زیادی هم در حوزه درمانی و هم زیبایی دارد. میتوان از کاربردهای آن در حوزه زیبایی به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع و از بین بردن چین و چروکها
- برجسته کردن لبها
- حجم دادن به گونهها
- فرم دهی فک
- از بین بردن خطوط بین بینی و لب
- محو کردن خطها بین لب و فک
- درمان کردن خطهای اطراف دهان
- فرم دهی و تیز کردن چانه
- رفع سیاهی زیر چشم و رفع گودی
- برطرف کردن خط اخم با هیالورونیک اسید
وظایف هیالورونیک اسید در بدن چیست؟
یکی از وظایف این اسید در بدن، جذب آب مورد نیاز پوست و مرطوب نگه داشتن آن می باشد. بر اثر گذشت زمان و بالا رفتن سن، چربیها و عضله به مرور کاهش پیدا می کنند و در نتیجه پوست افتاده و شل می گردد و همچنین با از بین رفتن چربیهای صورت گونه و لب و چانه و… حجم خودشان را از دست خواهند داد.
یکی از بهترین موادی که در تزریق فیلر و چربی برای برگرداندن حجم و از بین بردن چین و چروکها و رفع افتادگی و شل شدن پوست هیالورنیک اسید می باشد.
از دیگر مواردی که جز وظایف هیالورونیک اسید است عبارتند از:
- رساندن مواد مغذی از جریان خون در بدن به سلولهای پوست.
- آبرسانی به پوست.
- مقابله در برابر آسیبهای فیزیکی یا شیمیایی
این مطلب را نیز از دست ندهید: لیفتینگ پوست چیست و چگونه انجام می شود؟
راه تزریق هیالورونیک اسید چیست؟
قبل از اینکه تزریق انجام شود، ناحیه هدف توسط پزشک به خوبی بررسی میشود. ساختار، آناتومی صورت، حجم ناحیه مورد نظر و عمیق یا سطحی بودن چین و چروکهای روی پوست در نظر گرفته میشود. قبل از تزریق برای کاهش ناراحتی فرد از کرم بی حسی موضعی استفاده می گردد، سپس تزریق ژل شروع میشود. برخی از ژلها دارای لیدوکائین می باشند تا درد حاصل از تزریق را کم کنند.
کاندیدای مناسب تزریق اسید هیالورونیک چه کسانی نمی باشند؟
- افرادی که دارای تبخال در صورت یا دهان خود هستند.
- افرادی که در ناحیه مورد نظر برای درمان دچار عفونت هستند.
- افرادی که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند.
- افرادی که مشکلات لخته شدن خون دارند.
- افرادی که نسبت به این فیلرها یا ترکیبات آنها آلرژی و حساسیت دارند.
- افرادی که دچار مشکلات سیستم ایمنی بدن میباشند.
- خانمهای باردار یا شیرده
مراقبتهای پس از تزریق هیالورونیک اسید
مصرف آب و مایعات بعد از تزریق فیلر برای رسیدن به نتیجه مطلوب بسیار مفید است .
تمام نکات و دستورالعملهایی که پزشک تجویز می کند را باید انجام داد.
به هیچ وجه تا 24 ساعت بعد از تزریق، موضع را دستکاری و ماساژ نباید داد.
از مصرف دخانیات و نوشیدن مشروبات الکلی تا 24 ساعت خودداری شود.
رفتن به استخر، سونا، استحمام با آب داغ، قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید در همان روز خودداری شود. (از سشوار کردن نیز اجتناب شود)
مدت ماندگاری هیالورونیک اسید چقدر است؟
متاسفانه ژل هیالورونیک دائمی نمی باشد. مانند هیالورونیک اسید طبیعی، هیالورونیک سنتتیکی که به پوست تزریق شده به تدریج شکسته شده و توسط بدن جذب میگردد. در اغلب موارد ماندگاری ژل بین ۶ تا ۱۸ ماه میباشد. پس از این مدت برای حفظ نتایج اولیه، تکرار درمان یا درمانهای ترمیمی نیاز خواهد بود.
عوارض هیالورونیک اسید چیست؟
شایعترین عارضه زودرس ناشی از تزریق هیالورونیک اسید، قرمزی، خارش و کبودی در محل تزریق است. این عوارض خفیف می باشند و معمولاً طی یک هفته برطرف می گردند.