علائم عفونت قارچی واژن در زنان
بسیاری از زنان هر ساله به عفونت واژن مبتلا می شوند. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما زنان در سنین باروری بیشتر در معرض ابتلا هستند. تغییر سطح هورمون ها، باکتری ها و فعالیت جنسی تنها برخی از علل شایع این بیماری در زنان است. در این مقاله علائم عفونت قارچی واژن در زنان را بررسی می کنیم.
به طور کلی، سه نوع عفونت وجود دارد: عفونت قارچی واژن، عفونت باکتریایی واژن و تریکومونیازیس.
ترشحات واژن، خارش و سوزش از علائم این سه نوع عفونت هستند. دانستن تفاوت بین انواع عفونت های واژن و درمان خاص هر کدام برای کاهش علائم این بیماری ها بسیار مهم است.
شناخت کامل بدن خود و درک علائم، خطرات و گزینه های درمانی یک متخصص زنان و زایمان به شما کمک می کند تا راه مناسب را انتخاب کنید. پس کمی وقت بگذارید و متن علمی ساده و آسان زیر را بخوانید.
این مطلب را نیز از دست ندهید: بادی شیمینگ یا شرم از بدن چیست؟
کاندیدیاز ولوواژینال؛ علائم عفونت قارچی واژن در زنان
عفونت قارچی واژن در زنان بسیار شایع است. در واقع از هر 4 زن 3 نفر در طول زندگی خود از این بیماری رنج می برند. کاندیدا را می توان در دهان، گلو و واژن یافت. اگر این قارچ رشد کند به بافت واژن حمله می کند. در واقع، قارچ کاندیدا مانند سایر میکروب ها عمل می کند. اگر این باقیمانده از بین برود، رشد قارچ خواهد مرد.
علائم عفونت قارچی واژن
همه زنان مبتلا به عفونت قارچی همه علائم را تجربه نمی کنند. اگر عفونت قارچی خفیف باشد، علائم نیز بسیار خفیف است. دانستن وضعیت طبیعی بدن به شما کمک می کند تا از هرگونه تغییر در سلامت واژن خود آگاه شوید. اگر برای اولین بار این علائم را تجربه می کنید، با پزشک خود مشورت کنید. اکثر زنان مبتلا به عفونت قارچی یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه می کنند:
خارش در واژن
ترشحات واژینال غلیظ، سفید، لکه دار و پنیری.
سوزش و درد و خارش هنگام نزدیکی
درد یا ادرار هنگام ادرار کردن
تورم خارجی آلت تناسلی (قرمزی، تورم، بثورات پوستی)
در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، حتما با پزشک خود مشورت کنید. زیرا این مورد ممکن است نشانه عفونت دیگری باشد.
- لرزیدن
- تب
- کهیر و یا راش
- درد در قسمت تحتانی شکم، پشت یا شانه
- حالت تهوع یا استفراغ
- ترشحات ماده سبز یا خاکستری
- دوره های نامنظم
- تکرر ادرار، نیازهای حاد ادرار و مشکل در دفع ادرار
علل عفونت قارچی واژن
از آنجایی که سطح استروژن در دوران بارداری افزایش می یابد، زنان بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های قارچی هستند.
بسیاری از جهش ها می توانند تعادل قارچ در واژن را تغییر دهند. همانطور که خواندید، عفونت قارچی ناشی از رشد قارچ های کاندیدا است. این عفونت زمانی رخ می دهد که تعادل اسیدیته واژن تغییر کند. هنگامی که “باکتری های خوب” زخمی می شوند یا زمانی که غذا (هورمون ها و رطوبت) بیش از حد در قارچ وجود دارد، تعادل باکتری ها اغلب از بین می رود. در نتیجه، عفونت های قارچی رخ می دهد.
این مطلب را نیز از دست ندهید: پوست مرغی چیست و چه نشانه هایی دارد؟
چه چیزی خطر ابتلا به علائم عفونت قارچی را افزایش می دهد؟
علل معمول عفونت های قارچی عبارتند از:
بارداری: با افزایش سطح استروژن در دوران بارداری، زنان بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های قارچی هستند.
قاعدگی: تغییرات در سطح هورمون در طول قاعدگی طبیعی می تواند بر سلامت واژن تأثیر بگذارد و منجر به عفونت های مخمری موقت یا مکرر شود.
سطوح بالای استروژن: زنانی که قرص های ضد بارداری با استروژن بالا مصرف می کنند و زنانی که هورمون درمانی با استروژن دریافت می کنند، از عفونت های قارچی رنج می برند.
دیابت: زنان مبتلا به دیابت (کنترل شده یا کنترل نشده) بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های قارچی هستند.
آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک هایی که پخش می شوند، باکتری لاکتوباسیلوس “خوب” را در واژن از بین می برند. این پدیده باعث رشد بیش از حد قارچ می شود.
درمان سرطان: شیمی درمانی احتمال ابتلا به عفونت قارچی را افزایش می دهد.
فقدان سیستم ایمنی: زنانی که سیستم ایمنی آنها در اثر درمان با کورتیکواستروئید یا ایدز ضعیف شده است، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های قارچی هستند.
نتیجه این است که تماس جنسی هیچ نقشی در عفونت های قارچی ندارد، اگرچه در سایر بیماری های مقاربتی مانند عفونت های باکتریایی و تریکومونیازیس موثر است.
کلام آخر
در نهایت، بیشتر عفونت های قارچی توسط قارچی از جنس کاندیدا ایجاد می شود که به درمان های معمولی پاسخ می دهد. اما گونه های دیگری نیز وجود دارند که نسبت به درمان مقاومت بیشتری دارند. اگر در درمان عفونت های قارچی مشکل دارید، به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.
تجربه شما
آیا تجربه مشابهی دارید؟ شما عزیزان می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات بپرسید، کارشناسان ما در اصرع وقت به آن پاسخ خواهند داد.