2231 پسوریازیس چیست؟
اولین امتیاز را ثبت کنید!

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس یک بیماری پوستی مزمن است که با اختلال در سیستم ایمنی بدن شروع می شود. در این مقاله علائم، علل بیماری، نحوه تشخیص، شدت و وسعت بیماری، توانایی پیشگیری و درمان های مختلف پسوریازیس مورد بحث قرار می گیرد.


پسوریازیس چیست؟


پسوریازیس یک بیماری پوستی مزمن است که به اشکال مختلف ظاهر می شود. پسوریازیس شایع ترین شکل این بیماری است. عفونت زمانی اتفاق می‌افتد که سرعت رشد سلول‌های پوست افزایش می‌یابد و باعث ایجاد لکه‌های قرمز رنگ با پوسته‌های سفیدی می‌شود که شبیه فلس‌های روی پوست هستند.

پسوریازیس


علائم پسوریازیس چیست؟


علائم پسوریازیس عبارتند از:


پوسته پوسته شدن پوست با پینه های خشن قرمز یا صورتی


پوست خشک و ترک خورده ممکن است خونریزی کند.

خارش، سوزش و درد پوست


ضخیم شدن و بیرون زدگی ناخن ها


تاول های چرکی روی لکه های قرمز روی پوست (در موارد نادر).

این علائم ممکن است در هر جایی از بدن رخ دهد، اما بیشتر در زانوها، آرنج ها و پوست سر دیده می شود.

پسوریازیس

پسوریازیس-چیست؟


علل پسوریازیس چیست؟


پسوریازیس با مشکلاتی در سیستم ایمنی شروع می شود. سیستم ایمنی بدن شما را در برابر عفونت و بیماری محافظت می کند.

هنگامی که شما پسوریازیس دارید، سلول های T (نوعی گلبول سفید خون) به اشتباه به سلول های پوست شما حمله می کنند. این امر باعث می شود که سلول های پوست سریعتر تولید و جوش بخورند.اکثر افراد در سنین 15 تا 35 سالگی از این بیماری رنج می برند.

پسوریازیس مسری نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. با این حال، پسوریازیس می تواند یک بیماری ژنتیکی و ارثی باشد. همچنین به سایر قسمت های بدن سرایت نمی کند.

پسوریازیس چگونه تشخیص داده می شود؟


تشخیص پسوریازیس به دلیل شباهت آن به سایر بیماری های پوستی مانند اگزما می تواند دشوار باشد. اگر فکر می کنید ممکن است این عارضه را داشته باشید، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما معمولاً با مشاهده علائم شما و انجام یک معاینه فیزیکی ساده، بیماری را تشخیص می دهد.


پزشک شما ممکن است برای تشخیص این عارضه نمونه ای از پوست شما بگیرد و برای آزمایشات بیشتر به آزمایشگاه ببرد.در صورت لزوم می تواند از شما بخواهد که به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

پسوریازیس


درمان با میزان شدت پسوریازیس چیست؟


پسوریازیس می تواند خفیف، متوسط ​​یا شدید باشد. درمان بستگی به شدت پسوریازیس شما دارد. شدت بیماری بر اساس اینکه چه مقدار از بدن شما تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته است، تعیین می کند. کل دست (کف، انگشت و شست) برابر با یک درصد از سطح بدن شما است.


از سوی دیگر، با بررسی چگونگی تأثیر پسوریازیس بر زندگی بیمار، می توان شدت بیماری را ارزیابی کرد. به عنوان مثال، پسوریازیس می تواند فعالیت های روزانه فرد را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد، اگرچه می تواند قسمت کوچکی از بدن مانند کف دست یا کف پا را تحت تأثیر قرار دهد.

این مطلب را نیز از دست ندهید: اسکراب بدن چه فایده ای دارد؟


سطوح مختلف پسوریازیس:


ساده: علائم بیماری کمتر از سه درصد بدن شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
متوسط: علائم 3-10 درصد از بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.
شدید: علائم بیش از 10 درصد از بدن شما را تحت تأثیر قرار می دهد.


پسوریازیس قابل پیشگیری است؟



بیماری پوستی پسوریازیس اجتناب ناپذیر نیست، اما می توانید آن را کنترل کنید. افراد مبتلا به پسوریازیس ممکن است با گذشت زمان علائمی نداشته باشند، اما ناگهان بیماری دوباره ظاهر می شود و علائم ظاهر می شوند.


شایع ترین موارد تشدید این بیماری عبارتند از:

  • فشار خون
  • پوست خشک
  • هوای سرد
  • سیگار کشیدن
  • بیماری هایی مانند آنفولانزا و فارنژیت
  • بیماری هایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند
  • داروهای خاص مانند بتابلوکرها برای درمان فشار خون بالا


آیا ممکن است آرتریت پسوریاتیک داشته باشید؟


حدود 11 درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس به آرتریت پسوریازیس نیز مبتلا هستند. با این حال، حدود 30 درصد از افراد مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس در نهایت به آرتریت پسوریازیس مبتلا می شوند.


اشکال خفیف آرتریت پسوریاتیک ممکن است تشخیص داده نشود. با این حال، درمان زودهنگام آرتریت پسوریاتیک برای جلوگیری از آسیب دائمی مفصل بسیار مهم است.

 

پسوریازیس

پسوریازیس صورت


راه های درمان پسوریازیس چیست؟



چندین روش درمانی برای پسوریازیس وجود دارد. اول از همه، از داروهای اضافی برای آبرسانی به پوست خود استفاده کنید. برای مرطوب کردن پوست می توان از لوسیون بدن استفاده کرد. استفاده از لوسیون های مناسب می تواند  عیوب پوست را از بین ببرد.
از نمک اپسوم، نمک دریای مرده، روغن حمام یا جوجوبا در وان حمام استفاده کنید. این مواد می توانند قرمزی و خارش پوست را کاهش دهند و پوسته های ایجاد شده روی پوست را از بین ببرند.


اگر این درمان ها موثر واقع نشدند، پزشک ممکن است داروهای موضعی از جمله کرم ها، پمادها، لوسیون ها و ژل ها را تجویز کند. داروی تجویز شده را روی ناحیه آسیب دیده پوست بمالید و یک پوشش پلاستیکی روی دارو قرار دهید تا روی پوست بماند. می توانید از شامپو برای پسوریازیس پوست سر استفاده کنید.


پزشک ممکن است تزریق یا قرص تجویز کند. این داروها برای درمان پسوریازیس شدید یا زمانی که بیماری به نقاط مختلف بدن سرایت کرده است استفاده می شود.
برخی از این داروها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. این داروها برای مدت کوتاهی استفاده می شوند، به عنوان مثال، زمانی که علائم ظاهر می شوند. پس بهتر است از مصرف خودسرانه آنها خودداری کنید.


آیا نور خورشید در درمان پسوریازیس موثر است؟


نور خورشید به درمان پسوریازیس کمک می کند، اما برای مدت طولانی زیر نور خورشید نمانید. اشعه خورشید می تواند سلامت شما را بدتر کند. با پزشک خود در مورد قرار گرفتن در معرض نور خورشید به عنوان یک درمان صحبت کنید.
اگر علائم بیماری محدود به قسمت های خاصی از بدن باشد، نور درمانی ممکن است گزینه درمانی خوبی باشد. با این درمان، قسمت آسیب دیده پوست در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار می گیرد.


گاهی اوقات می توانید از پسورالن برای حساس کردن پوست خود به نور استفاده کنید. این روش “PUVA تراپی” نامیده می شود.

پسوریازیس


پسوریازیس در کودکان


سالانه حدود 20000 کودک زیر 10 سال به پسوریازیس مبتلا می شوند. گاهی اوقات پسوریازیس با سایر بیماری های پوستی اشتباه گرفته می شود و به درستی تشخیص داده نمی شود.


از علائم این بیماری در کودکان می توان به گزگز و تغییر رنگ ناخن ها، پوسته ریزی شدید پوست سر، درماتیت و درماتیت در ناحیه پوشک یا اسکارهای مشابه روی بدن بزرگسالان مبتلا به پسوریازیس اشاره کرد.

پسوریازیس


پسوریازیس در نوزادان 


اگرچه پسوریازیس در نوزادان خیلی شایع نیست، اما احتمال ابتلای آنها به این بیماری کمتر است. فقط یک معاینه کامل می تواند تشخیص دهد که آیا کودک پسوریازیس دارد یا خیر.
اگر یکی از والدین بیمار باشد، احتمال بیماری فرزند 10 درصد است. اگر پدر و مادر هر دو بیمار باشند، این خطر تا 50 درصد افزایش می یابد.


آیا پسوریازیس قابل پیش بینی  است؟


میزان بروز این بیماری را به هیچ وجه نمی توان پیش بینی کرد. طبق این مقاله، دانشمندان بر این باورند که حداقل 10 درصد از جمعیت عمومی یک یا چند ژن را از پسوریازیس به ارث می برند. با این حال، تنها 2-3٪ از این جمعیت مبتلا هستند.


برخی از نوجوانان پس از یک دوره عفونت، مانند گلودرد استرپتوکوکی، به پسوریازیس مبتلا می شوند. علائم پسوریازیس همچنین می‌تواند در یک سوم تا نیمی از نوجوانان، دو تا شش هفته پس از عفونت گوش، گلو، برونشیت، لوزه‌ها یا عفونت ریه ظاهر شود.


گاهی اوقات نواحی آسیب دیده یا آسیب دیده پوست به محل پلاک های پسوریاتیک جدید معروف به پدیده کبنر تبدیل می شود. البته این اتفاق برای همه بیماران پسوریازیس نمی افتد.


اگر شما یا یکی از نزدیکانتان پسوریازیس دارید، تجربه خود را با او در میان بگذارید. به نظر شما افراد مبتلا به این بیماری باید چه نکاتی را رعایت کنند؟

اولین امتیاز را ثبت کنید!

"*" indicates required fields

در صورت مشاهده تخلف یا ایراد در این مطلب توضیحات خود را ارسال کنید. پس از رسیدگی در اسرع وقت، نتیجه به شما اطلاع داده خواهد شد.

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دسته بندی مطالب سایت

انتخاب منطقه

انتخاب نوع پوست
چگونه نوع پوست خود را تشخیص دهیم؟
روتین پوست معمولی
روتین صبحانه پوست معمولی روتین قبل از خواب پوست معمولی
روتین پوست چرب
روتین صبحانه پوست چرب روتین قبل از خواب پوست چرب
روتین پوست خشک
روتین صبحانه پوست خشک روتین قبل از خواب پوست خشک
روتین پوست مختلط
روتین صبحانه پوست مختلط روتین قبل از خواب پوست مختلط
روتین پوست حساس
روتین صبحانه پوست حساس روتین قبل از خواب پوست حساس
به زودی!

انتخاب منطقه

دسته بندی مطالب سایت